Dobrý den, z důvodu velkého vytížení skladu objednávky odesíláme do 3-4 pracovních dnů. Děkujeme za pochopení

Proč jsou ponožky ze 100 % bavlny špatné řešení?

Přemýšlíte o koupi ponožek, které jsou vyrobeny ze 100 % z bavlny, protože si říkáte, že ty budou určitě nejkvalitnější? Za nás říkáme „My vám to NEDOPORUČUJEME!“. Čtěte dál a dozvíte se několik důvodu, proč takové ponožky nejsou správná volba.

Máme zkušenosti s výrobou ponožek již více než 25 let a za tu dobu jsme jich upletly desítky miliónů a testovali jsme mimo jiné i ty ze 100 % bavlny.shutterstock_151495232

Největší problém je jejich nízká pružnost kvůli čemu se nedokáží přizpůsobit vašemu lýtku či šířce chodila. To má pak za následek nepříjemné sjíždění ponožky z nohy a vzhled připomínající použitou hadru. Kvalitní ponožka musí mít pružný lem, který netlačí a dokonale přilne k lýtku. Touto vlastnosti se mohou pyšnit všechny naše ponožky. Další kámen úrazu u ponožek ze 100 % bavlny jsou oblasti chodidla, špičky a paty, které se velice rádi prodírají. To je důvod proč používáme jako „kostru“ ponožky materiál s názvem Lycra®, který dodává ponožce potřebnou pružnost, tvar a dlouhou životnost. Následně zbytek ponožky (zpravidla 80 až 95 %) tvoří samotná česaná bavlna. Pokud hledáte ponožky s opravdu velkým množstvím bavlny a zároveň kvalitním zpracováním, vybrat si můžete z našich zdravotních ponožek.

Vybrat kvalitní ponožky

 

Naše ponožky podrobujeme pravidelnému testování v nezávislém testovacím středisku SOTEX.  Každá ponožka je tak během výrobního procesu několikrát překontrolována, aby jsme maximálně eliminovali jakékoli nedostatky či obsah škodlivin. O kvalitě našich výrobků vypovídá i udělení certifikátu QZ Česká kvalita či prestižní ocenění Český výrobek. Můžete si tak být jisti, že váš šatník obohatí funkční výrobek s puncem kvality a českým rodokmenem.