Dobrý den, z důvodu velkého vytížení skladu objednávky odesíláme do 3-4 pracovních dnů. Děkujeme za pochopení

Proč nevyrábíme ponožky ze 100 % bavlny?

Možná jste také někdy zažili situaci, kdy jste si v ranním shonu rychle nazuli první ponožky, které vám padly do ruky a už před domem jste cítili, jak vám neúprosně sjíždí kamsi do hlubin boty.

Hlavní úlohou ponožek je udržet vaše chodidla ve zdravém a suchém prostředí. Mohlo by se zdát, že ideální ponožka by měla být vyrobena pouze z přírodních materiálů. Nejpoužívanější přízí, využívanou k výrobě ponožek, je česaná bavlna. Vyniká jemností, dokonalou savostí, pevností i odolností vůči oděru. Ve světě ponožek jí však k dokonalosti ještě malý kousek schází. Zásadním problémem je nedostatečná pružnost. Ponožky vyrobené ze 100% bavlny by nedržely svůj tvar a sjížděly by z nohy. Funkční ponožka musí mít pružný lem, který netlačí a dokonale přilne k lýtku. Speciální pozornost si zaslouží i namáhaná oblast chodidla, špičky a paty.

 shutterstock_1059717389

Tajemství, které dodá bavlněné ponožce potřebnou pružnost a tvar, má jméno Lycra®. Překvapivě pružná tkanina, jež se dokáže natáhnout až na sedminásobek své délky. Ponožky Moravec jsou spojením toho nejlepšího z přírody i moderních technologií. Vynikají precizním zpracováním, pestrou paletou barev i dokonalou funkčností. Přizpůsobí se vašemu životnímu tempu ať už se věnujete sportu, práci nebo zábavě.

Naše ponožky podrobujeme pravidelnému testování v nezávislém testovacím středisku SOTEX.  Každá ponožka je tak během výrobního procesu několikrát překontrolována, aby jsme maximálně eliminovali jakékoli nedostatky či obsah škodlivin. O kvalitě našich výrobků vypovídá i udělení certifikátu QZ Česká kvalita či prestižní ocenění Český výrobek. Můžete si tak být jisti, že váš šatník obohatí funkční výrobek s puncem kvality a českým rodokmenem.

V naší rodinné firmě MORAVEC máme s výrobou ponožek bohaté zkušenosti. Během více než 25 let jsme jich pro vás za použití nejmodernějších technologií upletli velké množství. Na zakázku jsme zhotovili také několik párů ze 100% bavlny. Výsledek nás utvrdil v našem přesvědčení, že spojení benefitů přírodního materiálu s příměsí Lycry dá vzniknout ponožce, která vás nenechá ve štychu.

Samozřejmostí je pružný lem v lýtkové oblasti, speciálně vyztužená oblast paty a špice i široká škála barevných variant. Nezáleží, zda máte nožku jako Popelka nebo pro sebe jen horko těžko sháníte velikost bot. Naše ponožky se vám skvěle přizpůsobí v jakékoli situaci.

Vybrat kvalitní ponožky